TOTEMI
a
Loading ...

Svijetleći totemi su reklame koje vidite pored puta. Drevni indijanski naziv duguju tome što upravo podsjećaju na uspravne indijanske toteme. Totemi su obično dvostrane reklame sa jakim fluo osvjetljenjem, što im pored puta daje jaku upadljivost i vidljivost. Ukoliko trebate vozače informisati o svojoj lokaciji, najbolji i najjeftiniji način je svijetleći totem.

- Sa digitalnim ciframa
Totem sa digitalnim LED ciframa se obično koristi za benzinske pumpe. Na njemu se nalaze cijene goriva, vrijeme, temperatura i slično, opisani digitalnim LED ciframa, čije vrijednosti možemo mijenjati pomoću daljinskog upravljača ili pomoću zajednničkog isistema računarskih promjena cijena goriva. Takođe služe i za parking placeve ili tekuće promjene informacija na običnim totemima.

- Tipski svijetleći totemi
Totem koji se radi po sistemu izrade totema TOT, imaju sljedeće karakteristike: jeftini su, izrađeni su od čelika, aluminijskih profila i plexiglasa. Osvijetljeni su pluo cijevima. Tipski su radi toga što se njihova dimanzija uklapa tačno u proizvodne dimenzije ploča plexija i aluminijskih profila, tako da praktično nema otpada. Vanjske dimenzije ovog  totema su 1,17 x 3 mxm. Druga dimenzija tipskog totema je 1,6 x 6 metara.

- Proizvoljni svijetleći totemi
Pored tipskih totema, proizvode se i totem proizvoljnih obilika i dimenzija, u ovisnosti od želja kupca. Materijali od kojih se rade su raznovrsni, ali prevladavaju INOX, plexiglas, čelik i aluminijum. Dimenzije ovih totema nisu ničim ograničene.

- Alucobond totemi
Specijalo rađeni alucobond totemi i obloge, rade se tako da se na potkonstrukciju od metala, vežu CNC prorezane alukobond ploče. Dugotrajni su, štedljivi i imaju upečatljivo svjetlo, koje je vidljivo samo na prorezanim dijelovima totema. Pogodni su takodjer za benzinske pumpe. Dimenzijama nisu pgraničeni

| LightMedia Production © | Tuzla B&H |