3D BLOK SLOVA
a
Loading ...

Najljepše reklame se upravo rade u ovoj tehnici. Osnovne karakteristike ovih reklama su ogromna ušteda električne energije, dugotrajnost i originalni izgled. Slova se raspoređuju direktno na zid ili na zajedničku konstrukciju, koja se potom kača na zid objekta.

- Frontlight
Klasična 3d slova i znakovi, prosvijetljeni sa prednje strane. Na prednjoj strani se nalazi translucentni materijal kroz koji prolazi svjetlost sa izvora svjetlosti koji se nalazi u unutrašnjosti slova ili znaka. Blok slova ili znaka je obično izrađen od lima (inox ili aluminijum) koji je vezan za pozadinu slova (lim ili PVC foam).

- Backlight
U zadnje vrijeme sve popularnija tehnika, pozadinskog osvjetljavanja slova, tako da slova praktično sama sebi prave sjenu i na taj način ocrtavaju duboke sjene u jakom osvjetljenju pozadine. Spektar materijala za izradi slova je praktično neograničen, od drveta, preko PVC-a do inoxa i aluminijuma, ovisno o montaznoj sredini i zahtjevima kupca.

- Front & back light (kombinacija)
Kombinacija gornjih tipova reklama, daje jednu veoma interesantnu vrstu reklama, čija slova svijetle i pozadi i naprijed, pa ih zato i nazivamo front&back light slova i znakovi.

| LightMedia Production © | Tuzla B&H |